bu haftasonunun filmleri

15 Mart 2010 Pazartesi
99 francs : 9,90ytl olarak türkçeye çevrilmesi nasıl yani dedirten bir durum olsa da ben filmin konusunu ve  anlatım şeklini beğendim..bütün gerçekler abartılı bir dille anlatılmış olması gerçeklerin varlığını inkar ettirecek değil ya... kahramanımız octeve nevi şahsına münhasır bi reklamcıdır..mesleğinde zirveyi zorlamaktadır.uyuşturucunun seksin ve paranın dötüne vurmuştur.tatminsizlikleri sıra sıra başında dolansada dümeni herzaman kendi çevirmeyi başaran bir tip..çok güzel göndermeler ve diologlar var filmde..aşk olmazmı oda var ..bence fransız filmlerini sevenler kaçırmamalı..öneririm eğlenceli bence..



the jane austen book club: 5 hatun kişi ve 1 er kişi olarak bir araya gelip kitap kulübü kurarlar.jane austen in her ay bir romanını hepsi okuyup daha sonra tartışacaklardır.6 aylık bir süreyi kapsayan filmde bu 6 kişinin hayatında olanlar anlatılıyor..konu olarak çok can alıcı bi durum olmasada ben bu kulübe acayip özendim izlerken ..3-5 kişi denkleştirip hakkaten böle bi grup kitap paylaşımı yapsak ne güzel olur gibi geldi ...neyse ben okuyorum arada işte şimdi kafa karıştırmamak lazım...hoş vakit geçirebileceğiniz bir film... genede önerilecekler arasına girebilir bu filmde...





3 yorum:

Günün Notları dedi ki...

bazen benim de aklıma geliyor - ille de roman olsun sitesinde olduğu gibi- birkaç kişi bir araya gelip ayda bir kez buluşup kitap sohbeti yapabilsek diye. güzel olurdu gerçekten. insan bu tür güzellikleri sadece kendine saklamak değil paylaşmak istiyor.

Ayşe Şakarcan dedi ki...

2 film de ilgimi çekti. İlki Fransız filmi olması dolayısıyla, ikicisi hem Jane Austen hem de book club nedeniyle. Böyle bir kitap kulübü olsa, okusak, tartışsak, ben de filmlerde görüp hep özenmişimdir:)

kutupayusu dedi ki...

keşke

Yorum Gönder